Om Helamus

Helamus står for Helle Amatør-Musikforening. Foreningen blev stiftet i 1991 i det daværende Helle kommune. I dag er foreningens hjemsted Varde kommune med lejede lokaler på Agerbæk skole. Foreningen drives som enhver anden forening med vedtægter, bestyrelse og generalforsamling. Foreningens formål er at give muligheder for at amatørmusikere kan dygtiggøre sig og videreudvikle deres færdigheder. Dette gøres bl.a. ved at stille gode faciliteter til rådighed for musikerne.

Undervisning
Et ofte stillet spørgsmål er om der er undervisning i Helamus. Der er der ikke! Vi kan her bl.a. henvise til de kommunale musikskoler. Et medlemskab af Helamus får man mest ud af, hvis man spiller i et band, hvor alle indmelder sig i foreningen for at øve sammen. Der er dog mulighed for individuel øvetid, hvis man blot vil dygtiggøre sig på sit instrument.

Koncerter
Helamus har i en årrække arrangeret en del koncerter både alene og i samarbejde med andre foreninger, bl.a. Helamus-bal i Helle Hallen, Roust Rock, Vadehavsrock og Engscenen i Agerbæk.

Vores egne koncertaktiviteter står pt. på stand-by, men Helamus samarbejder med andre beslægtede musikforeninger og foreninger i nærområdet, hvor vi tilbyder at stille lyd- og lysudstyr til rådighed, når de afvikler koncerter.

Indmeldelse
Man kan til enhver tid indmelde sig i Helamus. Kontakt et af betyrelsesmedlemmerne for nærmere information. Sammen med den daglige leder og kasserer Bjarne Pedersen aftales teknisk vejledning, øvetider og kontingentindbetaling.

Kontingent
Det årlige kontingent er pt. 400 kr.
Kontingentet er det samme uanset hvilket tidspunkt på året man indmelder sig.
Man kan blive passiv støttemedlem. Det koster 50,-kr. årligt, men man er velkommen til at støtte med et større beløb.

HELAMUS tilbyder

  • Fuldt udstyret øvelokale, med kvalitetsgrej. Eget grej kan medbringes.
  • 24 spors indspilningsstudie.
  • PA-anlæg: RCF linearray koncertanlæg, samt et mellemstort anlæg og et mindre klub-anlæg.
  • Lysanlæg: Par-lamper op til ca. 20.000 W samt diverse LED-lys (DMX-styring)
  • Scene: ca. 30m Alu-truss med 4 towers og bagtæpper.
  • Trailer
  • Medlemmer kan låne/leje udstyret, hvis de skal ud at spille.

Økonomi
Den væsentligste indtægt for Helamus er pt. medlemmernes kontingentindbetaling.
Desuden får vi lidt medlemstilskud fra Varde kommune.
Vi har flere gange fået tildelt penge fra diverse fonde.

Det skal understreges, at foreningens økonomi intet har at gøre med de penge som foreningens tilknyttede bands evt. tjener ved at spille.