Om Helamus

Helamus står for Helle Amatør-Musikforening. Foreningen blev stiftet i 1991 i det daværende Helle kommune. I dag er foreningens hjemsted Varde kommune med basis på Agerbæk skole. Foreningen drives som enhver anden forening med vedtægter, bestyrelse og generalforsamling. Foreningens formål er at give muligheder for at amatørmusikere kan dygtiggøre sig og videreudvikle deres færdigheder. Dette gøres bl.a. ved at stille gode faciliteter til rådighed for musikerne.

Undervisning
Et ofte stillet spørgsmål er om der er undervisning i Helamus. Der er der ikke! Vi kan her bl.a. henvise til de kommunale musikskoler. Et medlemskab af Helamus får man mest ud af, hvis man spiller i et band, hvor alle indmelder sig i foreningen for at øve sammen.

Koncerter
Helamus har i en årrække arrangeret en del koncerter både alene og i samarbejde med andre foreninger. Siden vores landsorganisation Rytmisk Musik Danmark (RMD) (tidligere Fajabefa) gik konkurs i 2005, har vi ikke turdet løbe den økonomiske risiko det er at holde koncerter. RMD var den væsentligste del af både vores juridiske og økonomiske sikkerhedsnet, hvis en koncert ikke gik som forventet.

Fra 2014 -17 har vi været med til at lave koncerter på Engscenen i Agerbæk. Vores koncertaktiviteter står pt. på stand-by.

Indmeldelse
Man kan til enhver tid indmelde sig i Helamus. Kontakt et af betyrelsesmedlemmerne for nærmere information. Sammen med den daglige leder og kasserer Bjarne Pedersen aftales teknisk vejledning, øvetider og kontingentindbetaling.

Kontingent
Det årlige kontingent er pt. 600 kr.
Man kan også tegne et halv-årligt kontingent på 400 kr. Kontingentet er det samme uanset hvilket tidspunkt på året man indmelder sig.
Man kan blive passiv støttemedlem. Det koster 50,-kr. årligt, men man er velkommen til at støtte med et større beløb.

Helamus-logen
For tidligere Helamus-medlemmer tilbyder vi et eksklusivt loge-medlemskab på minimum 100,-kr. årligt. “Loge-aktiviteterne” er pt. på stand-by.

HELAMUS tilbyder

  • Fuldt udstyret øvelokale, med kvalitetsgrej.
  • 24 spors indspilningsstudie.
  • PA-anlæg: RCF linearray koncertanlæg, samt et mellemstort anlæg og et mindre klub-anlæg.
  • Lysanlæg: Par-lamper op til ca. 20.000 W samt diverse LED-lys (DMX-styring)
  • Scene: ca. 30m Alu-truss med 4 towers og bagtæpper.
  • Trailer
  • Medlemmer kan låne/leje udstyret, hvis de skal ud at spille.

Økonomi
Den væsentligste indtægt for Helamus er pt. medlemmernes kontingentindbetaling.
Desuden får vi lidt medlemstilskud fra folkeoplysningsudvalget i Varde kommune.
Tidligere havde vi indtægter fra koncerter, og vi har flere gange fået tildelt penge fra diverse fonde. Det skal understreges, at foreningens økonomi intet har at gøre med de penge som foreningens tilknyttede bands evt. tjener ved at spille.